phonograph

  • facebook

Αλέξανδρος Μπελλές – Σαν έρθεις

Αλέξανδρος Μπελλές – Σαν έρθεις

Ο πρώτος δίσκος του τραγουδοποιού Αλέξανδρου Μπελλέ «Σαν έρθεις» περιλαμβάνει δέκα δυναμικά τραγούδια που φιλοδοξούν να χαράξουν τη δική τους πορεία στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Με λόγο αλληγορικό, ερωτικό αλλά και βαθιά κοινωνικοπολιτικό, το «Σαν έρθεις» στοχάζεται το παρελθόν, ανιχνεύει το παρόν και υποδέχεται το μέλλον μέσα από την υπέροχη ερμηνεία μιας σπουδαίας φωνής.

Φωνή ιδιαίτερη, μεστή και στέρεα που ακούσαμε πρώτη φορά το 2008, όταν τον ανακάλυψε ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος και του ανέθεσε να ερμηνεύσει μέρη από τα σπουδαία μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό», «Ανεξάρτητα» και «Ελεύθερους Πολιορκημένους».  Εκτότε πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009  καθώς και η επερχόμενη συναυλία στο Town Hall της Νέας Υόρκης το Γενάρη του 2013.

Κάπως έτσι προέκυψε πριν από 3 χρόνια και το πρώτο τραγούδι που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής δουλειάς. «Με την προτροπή του φίλου μου Κωνσταντίνου Δημαρέση, έκανα τις πρώτες απόπειρες να μελοποιήσω ορισμένους στίχους του. Ως τότε έκανα σπουδές φωνητικής και κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, εμφανιζόμουν σε μουσικές σκηνές ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια τον Μαρκόπουλο, Μικρούτσικο και Ξαρχάκο. Το Σαν έρθεις όμως, το πρώτο μας ολοκληρωμένο τραγούδι, ένα ερωτικό ροκ ζεϊμπέκικο που αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον ψυχικό μας κόσμο, άλλαξε μέσα μας τα πάντα και έθεσε τις βάσεις για τον δίσκο που ακολούθησε».

Η διαδικασία σύλληψης, ηχογράφησης και παραγωγής του δίσκου οδήγησε και στη δημιουργία μια νέας ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας, της Phonograph Music Productions. Ο δίσκος «Σαν έρθεις» αποτελεί την πρώτη της παραγωγή και σηματοδοτεί την απαρχή μιας σειράς παραγωγών νέων ταλαντούχων δημιουργών.

Ο Αλέξανδρος Μπελλές υπογράφει τη μουσική και ο Κωνσταντίνος Δημαρέσης τους στίχους στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου. Συμμετέχουν ακόμα οι εξής συνθέτες και στιχουργοί: οι Μιχάλης Νικολούδης (μουσική) και Πάρης Μήτσου (στίχοι) στην επανεκτέλεση του ‘Ηλιος Θεός, ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης (μουσική και στίχοι) στο Φίλα με, ο Ιωάννης Παυλίδης (μουσική) στο Απάτητα Βουνά και Δες πως νικά, ο Κωνσταντίνος Δήμας (στίχοι) στο Απάτητα Βουνά και ο Κωνσταντίνος Καραουλάνης που συνεργάστηκε στους στίχους και τη μουσική  του Απόρθητος. Τέλος, στην Καταχνιά, το πρώτο single και προπομπό του δίσκου, οι στίχοι είναι του Θανάση Πέτσα.

Το πανέμορφο εξώφυλλο του δίσκου «Σαν έρθεις» αποτελεί μια ζωγραφική σύνθεση της Φιλίας Γλύκα όπου ενώνονται περίτεχνα οι 10 ξεχωριστές εικόνες-μοτίβα που αντιπροσωπεύουν κάθε τραγούδι.

Τα τραγούδια του δίσκου

1. Καταχνιά (Μουσ: Α. Μπελλές, Στίχοι: Θανάσης Πέτσας)
2. Δε με τρομάζει η μοναξιά (Μουσ: Α. Μπελλές, Στίχοι: Κ. Δημαρέσης)
3. Απάτητα βουνά (Μουσ: Ι. Παυλίδης, Α. Μπελλές, Στίχοι: Κ. Δήμας, Κ. Δημαρέσης)
4. Σαν έρθεις (Μουσ: Α. Μπελλές, Στίχοι: Κ. Δημαρέσης)
5. Αέρινη (Μουσ: Α. Μπελλές, Στίχοι: Κ. Δημαρέσης)
6. Δες πώς νικά (Μουσ: Ι. Παυλίδης, Στίχοι: Κ. Δημαρέσης)
7. Φίλα με (Μουσική , Στίχοι: Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης)
8. Απόρθητος (Μουσ: Κ. Καραουλάνης, Α. Μπελλές, Στίχοι: Κ. Δημαρέσης, Κ. Καραουλάνης)
9. Δε θα σηκώνω κύματα (Μουσική , Στίχοι: Αλέξανδρος Μπελλές)
10. ‘Ήλιος Θεός (Μουσική: Μιχάλης Νικολούδης , Στίχοι: Πάρης Μήτσου)

Αλέξανδρος Μπελλές – Σαν έρθεις

Links:

Facebook: https://www.facebook.com/alexandrosbelles
Youtube Channel: http://www.youtube.com/user/alexandrosbelles

Νέα

1.http://www.avopolis.gr/greek-interviews/44129-2013-01-08-08-31-43
2.http://www.cosmo.gr/synentefxeis/o-aleksandros-mpelles-kai-ta-protypa-toy-sto-cosmo-gr.2053756.html
3.http://archive.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=739768
4.http://www.e-orfeas.gr/artists/εραστες-του-ονειρου/3977-Αλέξανδρος-Μπελλές-Η-μουσική-για-μένα-δεν-είναι-ή-η-κορόνα-ή-τα-γράμματα,-αλλά-ολόκληρο-το-κέρμα.html
5.http://www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2265323
6.http://fe-mail.gr/pages/posts/interviews/interviews4843.php
7.http://www.metropolispress.gr/metropolis/themata/εντεχνα-έντεχνος/#.Ubmwar_C6CI